Απο το 2006, με 250+ ανεμολογικουσ ιστουσ κανοντασ περιβαλλοντικες και ανεμολογικες μετρησεις σε ελλαδα, Αφρικη και Μεση Ανατολη...

Η ΙΣΤΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ιδρύθηκε το 2006 από νέους ανθρώπους που εργάζονται επί σειρά ετών στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Η νομική της μορφή είναι Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης.

Κύριο αντικείμενο μας είναι η διεξαγωγή πιστοποιημένων μετρήσεων Αιολικού Δυναμικού, η μελέτη και εκτίμηση του αιολικού δυναμικού με εξειδικευμένα υπολογιστικά εργαλεία (WindSim), καθώς και οι μετρήσεις και η αξιολόγηση του δυναμικού άλλων μορφών ΑΠΕ (ηλιακή ακτινοβολία, υδατοπαροχή ρεμάτων κτλ).

Δραστηριοποιούμαστε σε όλη την ελληνική επικράτεια, αλλά και στο εξωτερικό έχοντας εγκαταστήσει πάνω από 250 ανεμολογικούς ιστούς από 10m έως και 100m και έχοντας την εποπτεία κατά μέσο όρο 50 σταθμών ετησίως.

Παρέχουμε τον απαραίτητο εξοπλισμού για περιβαλλοντικές και ανεμολογικές μετρήσεις. Ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στην ανάπτυξη νέων προϊόντων υψηλών προδιαγραφών. Έτσι, όλοι οι ανεμολογικοί ιστοί (σωληνωτοί και δικτυωτοί) έχουν αναπτυχθεί και βιομηχανοποιηθεί από την εταιρεία μας.

Ως προς τα αισθητήρια όργανα έχουμε αναπτύξει ένα θερμοκρασιακό αισθητήρα PT-100 με σκίαστρο και ένα βροχόμετρο, τα οποία είναι εφάμιλλα σε απόδοση με τους αντίστοιχους αισθητήρες επώνυμων οίκων.

Ακολουθώντας τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις, διαθέτουμε ένα σύστημα LIDAR για μέτρηση του αιολικού δυναμικού και εξακρίβωση του κατακόρυφου προφίλ του ανέμου, ενώ παράλληλα αναλαμβάνουμε την εποπτεία περισσότερων συστημάτων τηλεμετρίας ανέμου (remote sensing devices).

Συμβαδίζοντας με τις εξελίξεις στον χώρο των φωτοβολταϊκών συστημάτων, η Ιστός Ανανεώσιμες ΕΠΕ αξιοποιεί την τεχνογνωσία της αναλαμβάνοντας την εγκατάσταση συστημάτων μέτρησης ηλιακής ακτινοβολίας υψηλής ακρίβειας (class 1 σύμφωνα με ….) .

BG Green Section Image

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Arrow Right Arrow Left

2007

Αμέσως μετά την ίδρυσή μας, απέκτησε το εργαστήριο μας διαπίστευση κατά ISO-17025 στις ανεμολογικές μετρήσεις.

2008

Η Ιστός Ανανεώσιμες άρχισε να χρησιμοποιεί το διεθνούς φήμης πρόγραμμα υπολογιστικής ρευστομηχανικής WindSim.

2009

Αποκτήσαμε την ειδικής σχεδίαση μήτρα συστολής, η οποία μας επέτρεψε να κατασκευάσουμε τους πρώτους σωληνωτούς ιστούς Φ130 και Φ152 ύψους έως 50m.

2009

Συμμετοχή με poster “WINDSIM CFD MODEL VALIDATION IN A MIXED COASTAL & MOUNTAINOUS REGION WITH COMPLEX TERRAIN” στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Αιολικής Ενέργειας EWEC στη Μασσαλία.

2010

Ο πρώτος δικτυωτός ιστός ύψους μελετήθηκε, σχεδιάστηκε και εγκαταστάθηκε με επιτυχία. Από τότε έχουν εγκατασταθεί πάνω από 50 δικτυωτοί ιστοί διαφόρων σχεδιάσεων.

2010

Αποκτήσαμε το πρώτο Lidar μας, ZephIR από την Natural Power. Έκτοτε έχουμε πάνω από μίας δεκαετίας εμπειρία στην τηλεμετρία ανέμου.

2010

Συμμετοχή με poster “ VALIDATION AND COMPARISON BETWEEN WINDSIM CFD AND LINEAR WASP MODEL PERFORMANCE IN VERTICAL PROFILE PREDICTION USING MEASUREMENTS FROM A 65M TALL MAST” στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Αιολικής Ενέργειας EWEC στη Βαρσοβία.

2013

Συμμετοχή στην διεργαστηριακή άσκηση εκτίμησης αιολικού δυναμικού και πρόβλεψης παραγωγών της EWEA (EWEA Technology Workshop: Resource Assessment) που θα διεξήχθει στις 25-26 Ιουνίου στο Δουβλίνο. Η εταιρεία μας ολοκλήρωσε επιτυχώς την άσκηση και έστειλε τα αποτελέσματά της για σύγκριση με τις πραγματικές παραγωγές αιολικού πάρκου, αλλά και τις εκτιμήσεις των άλλων συμμετεχόντων.

2015

Συμμετοχή με poster “Τhermal stratification and vertical wind profilesin complex terrain - Comparing the different performances of 2 CFD commercial platforms” στο Διεθνές Συνέδριο Αιολικής Ενέργειας στην Κωνσταντινούπολη.

2017

Εγκατάσταση δύο 80m ιστών και ανεμολογικές μετρήσεις ενός έτους στη Ζάμπια.

2018

Εγκατάσταση ενός 80m ιστού στην Αρμενία και εις βάθος μελέτη του φαινομένου της παγοποίησης.

2018

Επιτυχημένη συμμετοχή στην διεθνή έκθεση Wind Europe στο Αμβούργο με περίπτερο.

2018

Συμφωνία πλαίσιο συνεργασίας με τους διεθνούς φήμης σύμβουλους μηχανικούς της Natural Power.

2019

Ολοκλήρωση εγκατάστασης εφτά (7) αυτοστήρικτων ιστών της Carl-C για το έργο Καφηρέας της Enel Green Power.

2020

Ολοκλήρωση εκστρατείας μετρήσεων με δύο (2) δικτυωτούς ιστούς ύψους 82m κοντά στο Ναϊρόμπι της Κένυας.

about2

οι ανθρωποι μας

Η στελέχωση της Ιστός Ανανεώσιμες έχει γίνει από άρτια εκπαιδευμένους επιστήμονες και μηχανικούς (απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ).

Βασικός στόχος της εταιρείας είναι να υπάρχει άρτια συνεργασία μεταξύ των μελών της Ιστός Ανανεώσιμες και διοίκηση και υπάλληλοι να εργάζονται σαν μία ομάδα με κοινό όραμα.

Το επιστημονικό προσωπικό εκπαιδεύεται ανελλιπώς στα θέματα της ποιότητας, των μετρήσεων και τεχνικών θεμάτων με συμμετοχή σε εσωτερικά αλλά και εξωτερικά σεμινάρια (Εθνικό Ινστιτούτο Μετρολογίας, WindSim Νορβηγία, ΕΛΕΜΚΟ κ.α.).

Δίνουμε έμφαση πάντα στους νέους ανθρώπους και καθόλα τα χρόνια λειτουργίας της επιχείρησης έχουμε φιλοξενήσει αρκετούς προπτυχιακούς φοιτητές για πρακτική εξάσκηση, οι οποίοι πλέον στελεχώνουν κολοσσούς του χώρου.

ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Η Ιστός Ανανεώσιμες διαθέτει δύο οχήματα 4Χ4 pick-up ειδικά διαμορφωμένα για τη μεταφορά των ιστών σε δυσπρόσιτα σημεία καθώς και ένα φορτηγό 3.5 τόνων για οργανωμένες αποστολές εγκατάστασης ιστών.

Επίσης, διαθέτει υδραυλικό σύστημα πάκτωσης αγκυρίων με πιστοποίηση της αντοχής έλξης, το οποίο είναι κατάλληλο για τους ψηλότερους δικτυωτούς ιστούς.

Συνδυασμένο σύστημα 2 θεοδόλιχων επιτρέπει την όσο το δυνατόν μικρότερη απόκλιση από την κατακόρυφο κατά την εγκατάσταση των ιστών.

Η εγκατάσταση κάθε μετρητικού ιστού γίνεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις του IEC-61400-12-1 και πιστοποιείται από το εξουσιοδοτημένο προσωπικό μας.

Τα συνεργεία εγκατάστασης είναι εξοπλισμένα και εκπαιδευμένα για την εγκατάσταση ιστών στα δύσκολα σημεία του Ελληνικού ανάγλυφου.

Ανάμεσα στα εξειδικευμένα εργαλεία – εξοπλισμό της εταιρείας μας υπάρχουν:

Arrow Left Arrow Right

01

Ροπόκλειδα και πολλαπλασιαστές ροπής για συσφίξεις κοχλιών από Μ5 έως Μ40 (για αυτοσήρικτους ιστούς). Όλα πρόσφατα διακριβωμένα.

02

Δυναμόμετρα και μετρητές τάνυσης συρματοσχοίνων (Για προεντάσεις επιτόνων ψηλών ιστών).

03

Μετρητής γείωσης και ειδικής γείωσης εδάφους.

04

Βίντσια χειροκίνητα και ηλεκτρικά, κιθάρες.

05

Πιστοποιημένoι μοχλοί gin-pole.

ΚΥΡΙΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ

wootis
rokas
plasis
nostira
natural power
motor oil
interphoton
genet
ewt
ellaktor
delta
dei
copelouzos
cape cres
c
amea power
slogan logo 1 1
inaccess e1647939040278
espa banner greek espa banner english