Διάφορα Νέα


Η Συμμετοχή μας στη διεθνή έκθεση WindEnergy 2018

9/2018

Η Ιστός Ανανεώσιμες θα συμμετέχει στη διεθνή έκθεση WindEnergy 2018 στο Αμβούργο από 25 εως 29 Σεπτεμβρίου.

Σας περιμένουμε στο περίπτερο μας στο hall A4 booth 346.

Δείτε το χάρτι

Αιολική Ενέργεια: 9 Gigawatt στόχος για την Ελλάδα μέχρι 2030

16/9/2015

H αιολική ενέργεια μπορεί να καλύψει έως το 25% των αναγκών της Ευρώπης σε ηλεκτρισμό ως το 2030 με την προϋπόθεση ότι τα κράτη-μέλη θα επιτύχουν τους εθνικούς τους στόχους σύμφωνα με αναθεωρημένη έκθεση του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Αιολικής Ενέργειας (EWEA).

Σύμφωνα με τον EWEA, η εγκατεστημένη αιολική ισχύς στην ΕΕ μπορεί να φτάσει τα 320 Γιγαβάτ την επόμενη δεκαπενταετία, 254 Γιγαβάτ σε επίγεια συστήματα και 66 Γιγαβάτ σε υπεράκτια αιολικά.

Δείτε το άρθρο

Συμμετοχή στο IWPC 2015

31/3/2015

Η Ιστός συμμετείχε στο διεθνές συνέδριο αιολικής ενέργειας IWPC στην Κωνσταντινούπολη

με ένα νέο σύγγραμμα που παρουσιάστηκε στη συνεδρία των poster και που αφορά τη θερμική διαστρωμάτωση και τις δυνατότητες προσομοίωσης δύο εμπορικών CFD προγραμμάτων.

Αυτόνομο Σύστημα του Διεθνούς Αερολιμένα

24/2/2014

Η Ιστός Ανανεώσιμες υλοποίησε με επιτυχία την αναβάθμιση 5 αυτόνομων συστημάτων του Διεθνούς Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» με εγκατάσταση μικρών ανεμογεννητριών.

Τα εν λόγω συστήματα βρίσκονται πάνω σε υψώματα πέριξ του αεροδρομίου και τροφοδοτούν εκτός των άλλων ισχυρούς φανούς εμποδίων αεροπλοΐας (Obstacle Lights), οι οποίοι προειδοποιούν τα διερχόμενα αεροπλάνα για την ύπαρξη των υψωμάτων.

Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ

Ανακοίνωση Φορέων ΑΠΕ για τις εξελίξεις στο ΚΑΠΕ

23/11/2013


Με ανησυχία παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα την απαξίωση ενός από τους σημαντικότερους φορείς για την προώθηση της ανανεώσιμης ενέργειας στην Ελλάδα, του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, του ΚΑΠΕ.

Τελευταίο επεισόδιο η απόφαση του ΥΠΕΚΑ για παύση της διοίκησής του με την αιτιολογία της μη ανταπόκρισης της, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, στην απαραίτητη και υποχρεωτική προσαρμογή του μισθολογικού καθεστώτος των εργαζομένων.

Δείτε το Δελτίο Τύπου εδώ

EWEA Technology Workshop: Resource Assessment

10/5/2013

Η Ιστός Ανανεώσιμες θα συμμετέχει στην διεργαστηριακή άσκηση εκτίμησης αιολικού δυναμικού και πρόβλεψης παραγωγών της EWEA (EWEA Technology Workshop: Resource Assessment)

που θα διεξαχθεί στις 25-26 Ιουνίου στο Δουβλίνο. Η εταιρεία μας ολοκλήρωσε επιτυχώς την άσκηση και έχει στείλει ήδη τα αποτελέσματά της για σύγκριση με τις πραγματικές παραγωγές του αιολικού πάρκου, αλλά και τις εκτιμήσεις των άλλων συμμετεχόντων.

Έως τότε, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ